fbpx
Illustration hur man syns på nätet så kallad digital närvaro

Digital närvaro

Hur syns man på nätet är en relevant fråga som många egenföretagare ställer sig. Har du dessutom ett mindre bolag kan det vara lite kämpigt att få tiden att räcka till och ingen i din direkta omgivning att ta hjälp av. Men det behöver inte vara så krångligt och dyrt som många tror. Här kommer grunderna till digital närvaro och hur man bygger trovärdighet i form av en trestegsraket. Med detta har du kommit en bit på vägen.

Hur man syns på nätet - Nybörjarguide

1. Domännamn

Börja med att skaffa dig ett domännamn eller domän som man ofta säger i folkmun. Det är den adress du skriver in i webbläsaren för att besöka en webbplats. Det är vad som följer efter symbolen “@” i en e-postadress eller efter // i en webbadress.  Ex. namn@ventilationifagersta.se eller https://venteilationifagersta.se.

Vänder du dig till en lokal marknad är det en fördel om domännamnet beskriver ditt affärsområde och var du befinner dig så som exemplet ovan “ventilationifagersta” och inte bra ditt företagsnamn. Då underlättar du för intressenter som söker efter dina tjänster eller produkter i ditt närområde.

Du kan själv köpa dig en domän på tex. loopia.se. En Domän behöver inte kosta mer än någon hundralapp om året, beroende på hur konkurrensutsatt ditt namn är. Det går även att ordna en proffsig mejladress som slutar på “.se” själv men det är lite pyssel med det och där hjälper vi dig gärna.

Ta kontakt så hjälper vår IT-support dig att komma igång

Genom att klicka på knappen skickar du ett mejl till oss. Vår IT-support kommer genast höra av sig så hjälper vi dig vidare med hur man syns på nätet – Digital närvaro.

2. Google My Business - företagsprofil på Google

Fortsätt med att skapa en företagsprofil på Google My Business, detta är gratis. För ett företag som ovan exempel inom ventilationsbranschen kan lokala sökningar vara mycket viktiga. När någon söker efter “ventilationstjänster nära mig”, kommer då ditt företag dyka upp. Med en företagsprofil på Google My Business kommer intressenter se dina kontaktuppgifter, öppettider och var din verksamhet ligger.  Dessutom tillåter Google My Business kunder att lämna recensioner, vilket kan vara en viktig del när det gäller att bygga förtroende. Länk till Google My Business

bild som visar företagsprofil på Google My Business, Dg Gruppen IT-support i Stockholm

Att skapa ett företagskonto så att du syns på Google och google maps är gratis och enkelt att lägga upp. Känner du dig osäker är det bara att höra av dig till oss. Även det är gratis. Goda råd är inte alltid dyra, i alla fall inte hos oss!

Ring oss på: 
0709-72 12 41
Mejla oss på:
support@dggruppen.se

3. Hemsida - en enkel sida med grundläggande information räcker gott

En hemsida är absolut viktigt. Potentiella nya kunder kommer sannolikt att leta efter information om ditt företag online innan de beslutar att anlita dig. Hemsidan bör vara mobilanpassad, SEO anpassad, informativ, och visa dina tjänster, produkter, tidigare arbete, och kontaktinformation. kan du dessutom visa upp fina omdömen kunder har gjort genom någon tjänst som ex. Google My Business eller Reco ger det dig fördelar. Omdömen från riktiga kunder ökar förtroendet för dina tjänster eller produkter.

Behöver skapa en enkel hemsida med grundläggande information hjälper vi dig gärna. Slå oss en signal eller mejla oss och beskriv dina behov så återkommer vi med ett kostnadsförslag.

Ring oss på: 
0709-72 12 41
Mejla oss på:
support@dggruppen.se

Illustration av en responsiv hemsida. DG Gruppen IT-support i Stockholm

Läs mer om oss och vilka IT-tjänster vi kan erbjuda. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen

Boka en fri konsultation

Hej, jag vill gärna att ni kontaktar mig.